Artikelen 1 - 8 van 8 in de rubriek Eten en DrinkenEten en Drinken
Olijfolie. Niet meer weg te denken in de Nederlandse keuken. Dit terwijl de olijfolie al sinds millennia uit het Middellandse Zeegebied komt. De prijzen voor olijfolie variëren van goedkope naar duurd…
Recepten, 27-07-2015
Pasta arrabiata of all'arrabbiata is een heerlijke, goedkope, gezonde en snel te maken pasta. Sugo all'arrabbiata is een pittige tomatensaus waar verschillende versies van te maken zijn. Je kan eenvou…
Recepten, 27-07-2015
Pastasalade is in Nederland een ingeburgerd recept. Vaak wordt salade en pastasalade met de lente of zomer geassocieerd. Dit is ook niet vreemd: een typisch Italiaans gerecht zoals pasta doet natuurli…
Recepten, 11-11-2016
Het Brabantse worstenbroodje is een overheerlijke lekkernij. Het kan dienen als snack, ontbijt- of lunchgerecht, maar een echte Brabander is 's nachts wakker te maken voor dit heerlijke broodje. Dat h…
Recepten, 14-07-2015
De linze (in het Latijn: Lens culinaris) is een al oude peulvrucht. Linzen werden ver voor onze jaartelling al verbouwd en gebruikt. Zo heeft de linze een vermelding in het Oude Testament: de voorlope…
Producten, 29-11-2016
Paprikasoep is bij uitstek geschikt om in de winter te eten. Hoewel je bij winter misschien niet direct denkt aan paprika, leent deze groente zich uitstekend voor het maken van een winters gerecht. Pa…
Recepten, 24-11-2015
De meeste wortelgroenten worden in winterse gerechten gegeten. Zo ook met wortelsoep. Wortelsoep is een typisch winters gerecht met, in dit recept, een oosterse toevoeging van gember en kokosmelk. Wor…
Recepten, 05-11-2015
Pesto genovese is een heerlijk gerechtje van gepureerde basilicum, knoflook, olijfolie, Parmezaanse kaas en pijnboompitten. De smaak is het allerbeste als de pesto vers wordt gemaakt en dat is erg mak…
Recepten, 27-07-2015