Maurelius » Eten en Drinken
Maurelius: Informatie van A tot Z
Artikelen 1 - 8 van 8 in de rubriek Eten en Drinken

Eten en Drinken

Olijfolie kruiden

Olijfolie kruiden

Olijfolie. Niet meer weg te denken in de Nederlandse keuken. Dit terwijl de olijfolie al sinds millennia uit het Middellandse Zeegebied komt. De prijzen voor olijfolie variëren van goedkope naar duurd… Recepten, 27-07-2015
Pasta Arrabiata

Pasta Arrabiata

Pasta arrabiata of all'arrabbiata is een heerlijke, goedkope, gezonde en snel te maken pasta. Sugo all'arrabbiata is een pittige tomatensaus waar verschillende versies van te maken zijn. Je kan eenvou… Recepten, 27-07-2015

Pastasalade voor in de herfst of winter

Pastasalade is in Nederland een ingeburgerd recept. Vaak wordt salade en pastasalade met de lente of zomer geassocieerd. Dit is ook niet vreemd: een typisch Italiaans gerecht zoals pasta doet natuurli… Recepten, 11-11-2016

Recept voor zelfgemaakte Brabantse worstenbroodjes

Het Brabantse worstenbroodje is een overheerlijke lekkernij. Het kan dienen als snack, ontbijt- of lunchgerecht, maar een echte Brabander is 's nachts wakker te maken voor dit heerlijke broodje. Dat h… Recepten, 14-07-2015

Wat zijn linzen en hoe kun je ze gebruiken

De linze (in het Latijn: Lens culinaris) is een al oude peulvrucht. Linzen werden ver voor onze jaartelling al verbouwd en gebruikt. Zo heeft de linze een vermelding in het Oude Testament: de voorlope… Producten, 29-11-2016

Winterse maaltijd: paprikasoep

Paprikasoep is bij uitstek geschikt om in de winter te eten. Hoewel je bij winter misschien niet direct denkt aan paprika, leent deze groente zich uitstekend voor het maken van een winters gerecht. Pa… Recepten, 24-11-2015
Winterse maaltijd: wortelsoep

Winterse maaltijd: wortelsoep

De meeste wortelgroenten worden in winterse gerechten gegeten. Zo ook met wortelsoep. Wortelsoep is een typisch winters gerecht met, in dit recept, een oosterse toevoeging van gember en kokosmelk. Wor… Recepten, 05-11-2015
Zelf verse pesto genovese maken

Zelf verse pesto genovese maken

Pesto genovese is een heerlijk gerechtje van gepureerde basilicum, knoflook, olijfolie, Parmezaanse kaas en pijnboompitten. De smaak is het allerbeste als de pesto vers wordt gemaakt en dat is erg mak… Recepten, 27-07-2015
Schrijf mee!